Met het Better Life Initiative draagt Envu bij aan een gezonde en betere leefomgeving

Print page
Bij, ENVU Environmental Science vinden we het belangrijk om continu te reflecteren op wat we doen en hoe we te werk gaan. Daarom hebben we het Better Life Initiative opgezet. Met het Better Life Initiative kunnen we aan duurzame oplossingen blijven werken om de gezondheid en welzijn van mens, dier en omgeving te verbeteren. In dit artikel lees je hoe dit precies in elkaar steekt.

Bijdragen aan een betere wereld

Het Better Life Initiative is precies wat het zegt: een initiatief om bij te dragen aan een ‘’better life’’, een betere wereld. Het is ontstaan in 2014 en komt voort uit onze visie om met wetenschap en chemie duurzame oplossingen te creëren. Met het Better Life Initiative streven we ernaar om continu te innoveren en te werken aan duurzame oplossingen die bijdragen aan een betere en gezonde omgeving.

Drijfveren achter het Better Life Initiative

Binnen het Better Life Initiative spelen 3 belangrijke drijfveren een rol:

• Customer Centricity We werken altijd nauw samen met klanten en gebruikers van onze producten en betrekken hen bij het ontwikkelen van duurzame oplossingen.

• Sustainable development Duurzame ontwikkeling is een belangrijke drijfveer voor al onze werkzaamheden.

• Innovation and solution development We denken in oplossingen en zorgen ervoor dat, door te streven naar innovatie, deze oplossingen ook duurzaam zijn.

Hoe werkt het Better Life Initiative?

Het Better Life Initiative draait volledig om het creëren van duurzame oplossingen die bijdragen aan de gezondheid en veiligheid van mens, dier en milieu. Bij het bedenken van oplossingen voor problemen, zoals een kakkerlakkenplaag, staat het creëren van een gezonde en veilige omgeving daarom altijd voorop. Het Better Life Initiative werkt oplossingsgericht; dit wil zeggen dat we in oplossingen denken en niet in problemen. We gaan in drie stappen te werk:

1. We doen onderzoek naar het probleem dat moet worden opgelost. Vragen die we hierbij stellen zijn: hoe wordt het probleem veroorzaakt? En wat zijn de gevolgen van dit probleem?

2. Envu Environmental Science gaat in samenwerking met de gebruikers op zoek naar een geschikte oplossing waarmee het probleem op effectieve en duurzame wijze kan worden aangepakt.

3. We voeren de oplossingen door op regionaal of lokaal niveau, in samenwerking met onze klanten en gebruikers.

Meer dan alleen het ontwikkelen van duurzame bestrijdingsmiddelen

Het Better Life Initiative omvat meer dan alleen het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor de bestrijding van onkruid en ongedierte. Het is ook een drijfveer voor ons om kennis te delen op het gebied van duurzaamheid en actuele gezondheidsthema’s. Bij Envu organiseren we dan ook allerlei activiteiten om meer zicht te krijgen op wat er op internationaal – en regionaal niveau allemaal speelt, zoals workshops en congressen. Daarnaast gaan we op pad met onze klanten om de effecten van de oplossingen in de praktijk te ervaren en bezoeken we verschillende wereldsteden met onze Better Life World Tours. En om onze oplossingen tot slot op lokaal niveau succesvol te kunnen doorvoeren, organiseren we trainingen voor de gebruikers van bestrijdingsmiddelen zodat zij weten hoe zij de producten op een zo duurzaam mogelijke wijze kunnen gebruiken.

Een Better Life-oplossing voor professionele bestrijding van een rattenplaag

Een goed voorbeeld van het belang van professionele bestrijding van ongedierte is de stijging in het aantal ratten in de Benelux.

Een verdubbeling van het aantal rattenmelding

De afgelopen jaren is het aantal meldingen van ratten in de Benelux aanzienlijk gestegen. Veel steden zagen een verdubbeling in het aantal ratten. Dit kan enerzijds worden verklaard door de klimaatverandering, waardoor het voor de ratten makkelijker is om te overwinteren. Anderzijds zijn ratten beter bestand geworden tegen de bestrijdingsmiddelen.

De risico’s van ratten

Ratten vormen niet alleen een risico omdat ze veel schade aan kunnen richten, uit onderzoek blijkt ook dat maar liefst 50% van de bruine ratten in Nederland de ziekte van Weil bij zich draagt. Deze ziekte kan via urine in water terechtkomen, waardoor mensen via bijvoorbeeld kleine wondjes op hun huid besmet kunnen worden. Patiënten met de ziekte van Weil kunnen last krijgen van hoge koorts en verlies van nier- en leverfuncties. In sommige gevallen ontstaat zelfs een hersenvliesontsteking of een longbloeding. Omdat de ziekte van Weil tot 2014 in Nederland nauwelijks voorkwam, herkennen artsen de infectie niet of te laat. Helaas is het aantal patiënten in 2015 meer dan verachtvoudigd; het aantal gevallen steeg van zeven naar zestig.

Efficiënte bestrijding van ratten

Omdat het aantal ratten in de Benelux de laatste jaren aanzienlijk is gestegen en ratten beter bestand zijn tegen bestrijdingsmiddelen, is het belangrijk dat er wordt gezocht naar nieuwe, duurzame oplossingen waarmee de rattenpopulaties weer kunnen worden teruggedrongen. Envu Environmental Science is daarom samen met de ongediertebestrijders steeds op zoek naar nieuwe oplossingen. Zo werd de laatste jaren het Rodilon gamma uitgebreid om tegemoetkomen aan de behoeften van ongediertebestrijders.

Blijf op de hoogte van de Better Life-oplossingen

En zo zijn er nog tal van andere manieren waarop Envu middels het Better Life Initiative bijdraagt aan een gezonde en veilige leefomgeving. Zo bestrijden we kakkerlakken om mensen tegen gezondheidsrisico’s te beschermen en zorgen we dat het spoor het gehele jaar onkruidvrij blijft, door de spoorwegnetbeheerders te voorzien van onkruidbestrijdingsmiddelen met een lange werking. Meer weten over de duurzame oplossingen die met het Better Life Initiative zijn gecreërd? Neem dan een kijkje op onze blogpagina of meldt u aan voor onze nieuwsbrief.