Een betere golf-beleving door professionele onkruidbestrijding

Print page
Het succes van een golfseizoen is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van de grasvelden. Deze velden hebben het gehele jaar onderhoud en verzorging nodig om er gedurende het golfseizoen goed bij te liggen. Slechte weersomstandigheden, ongedierte en schimmels kunnen roet in het eten gooien. Er wordt wel eens gezegd dat de ergste golfhandicap een slecht grasveld is. Hoe zorgt u ervoor dat het grasveld in topconditie is?

Het belang van een golfbaan in topconditie

Golf wordt op 32.000 verschillende golfbanen in meer dan 100 landen gespeeld. De condities van deze golfbanen verschillen enorm. Het verschil in de kwaliteit komt terug in de resultaten van de golfers en in het plezier in het golfspel. Met een grasveld dat in slechte conditie verkeert, komt ook gelijk het succes en de winst van de golfvereniging in het geding. Leden willen namelijk golf spelen op een goede grasmat voor optimaal resultaat en uiteraard plezier.

Negatieve invloeden op het gras

Schimmelziekten als winter fusarium, typhula, bladvlekkenziekte, rode draad, dollar spot, fusarium, bruine vlekken en anthracnose kunnen van enorme invloed zijn op de baan. Ze zorgen voor lelijke plekken op het gras en een ongelijk oppervlak. Envu Environmental Science ontwikkelt producten die preventief werken tegen deze schimmelziekten.

Naast producten tegen schimmelziekten, ontwikkelt Envu Environmental Science ook producten tegen onkruid en ongedierte die afbreuk doen aan de kwaliteit van het gras. Larven als engerlingen en emelten kunnen zorgen voor gele plekken op het gras en losliggende graszoden. Engerlingen eten de onderste delen van de grasplant, waardoor delen van de grasmat af kunnen sterven. Emelten eten de groene delen van het gras op. Ook wordt het gras aangetast door mollen en vogels, doordat ze de larven opeten. Voor een optimale golf-beleving is het dus noodzakelijk om te voorkomen dat deze negatieve invloeden afbreuk doen aan de kwaliteit van het gras.

Better Life Initiative

Met ons Better Life Initiative dragen wij een steentje bij aan het plezier van 55 miljoen golfers wereldwijd. Als partner van de golf-industrie ontwikkelen we producten die greenkeepers helpen om de uiteindelijke gebruiker, de golfer, tevreden te houden. Naast het bestrijden van de eerdergenoemde schimmelziektes, zorgen de producten van Envu Environmental Science ook voor een betere resistentie van het gras. Zo is het gras in de toekomst gezonder.

Better Life Logo

Een golfbaan in topconditie en duurzaamheid

Het is belangrijk dat de maatregelen die we treffen voor meer golfplezier geen negatieve invloed hebben op het milieu. Envu Environmental Science richt zich erop om producten te ontwikkelen die enerzijds het gestelde doel behalen en anderzijds duurzaam zijn. Zo hebben wij producten ontwikkeld die ervoor zorgen dat de werkzame stof zich binnen een uur hecht aan het blad, waardoor dit verder niet meer in de grond terecht kan komen door bijvoorbeeld regen. Daarnaast heeft de insecticide tegen engerlingen en emelten een langdurige werking zodat het niet veelvuldig gebruikt hoeft te worden.

Efficiënt gebruik van de producten

Doordat wij bij Envu Environmental Science continu innoveren, zorgen we ervoor dat de bestrijding van schimmelziekten, ongedierte en onkruid op een verantwoorde manier kan plaatsvinden, zonder schade aan het milieu. Een belangrijk onderdeel van innovatie is het bedenken van manieren waarop we zo efficiënt mogelijk gebruik kunnen maken van de producten. Envu Environmental Science bevordert dit door klanten en professionals te informeren over verantwoord gebruik van deze producten, onder andere door middel van cursussen. Daarnaast luisteren we naar de mening en feedback van de eindgebruiker, zodat we kunnen blijven innoveren voor een optimaal product. Op deze manier draagt Envu Environmental Science bij aan een betere golf-beleving zonder hierbij het milieu uit het oog te verliezen.