Testimonial van Jacq van Bergen - Met dit stalplan hou ik vliegenoverlast onder controle

Print page
Koeien aan de melkmachine

 

Vliegen, een veelvoorkomend probleem. ’’Slecht voor de hygiëne, gezondheid van de koeien en kalveren en natuurlijk je eigen werkgeluk’’, zegt Jacq van Bergen uit Ottersum. Vooral in de warme en vochtige na(zomers) zorgen vliegen voor grote overlast. Vliegen op afstand houden is dan geen gemakkelijke opgave. Het geheim achter een succesvolle vliegenbestrijding? Wij vroegen het aan Jacq van Bergen.

 

Jacq melkt 105 koeien op zijn melkveebedrijf in Ottersum. Het geheim van zijn vliegenbeheersing is gebaseerd op een gedegen stalplan met twee factoren:

 

Factor 1: Voorkomen is beter dan genezen: 

 

 
  • Beperken van overlast door extra hygiënische maatregelen

 

 

 

Factor 2: Beheersen door gerichte aanpak: 

  • Gebruik van K-Othrine SC7,5 van ENVU op de smethaarden waar vliegen zitten: de belangrijkste rustplaatsen zoals; muren, raamkozijnen en plafonds.

 

 

Sinds vorig jaar gebruikt hij het middel K-Othrine SC 7,5 van ENVU om overlast van vliegen te beheersen. Dit spuitmiddel past hij toe in de omgeving van koeien en kalveren. ’’Een groot voordeel is dat je het product kunt toepassen in aanwezigheid van dieren. Maar let op: niet direct op de dieren. Voor een effectieve werking heb je relatief weinig werkzame stof nodig en dit voor een langdurige werking. Dit geeft een aantal voordelen: ik hoef mijn koeien niet meer individueel te behandelen en ben sneller en langduriger van het probleem af. 

 

Benieuwd naar het stalplan en de staltips vanJacq van Bergen: bekijk de video!