Protecting Today on Improving Tomorrow

Wat is Duurzame Ontwikkeling? "Ontwikkeling die voorziet in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties aan te tasten om in hun eigen behoeften te voorzien." (“Brundtland Commission” in 1987)

Print page
Children lying in grass S

Voor een ieder van ons is de duurzaamheid van ons bedrijf een serieuze zaak die we goed moeten aanpakken.

Het is inmiddels genoegzaam bekend dat de niet-hernieuwbare grondstoffen van onze planeet op zullen raken, dat de wereldbevolking naar verwachting sterk zal blijven groeien (van 7,3 nu naar 9,4 miljard in 2050), en dat door menselijke activiteit veroorzaakte klimaatverandering zal versnellen als we deze grondstoffen blijven gebruiken zoals we nu doen. Dit heeft een duidelijke impact op de publieke opinie, het gedrag van eindgebruikers, het beleid van bedrijven en het politieke klimaat die uiteindelijk bepalend zijn voor ons bedrijf.

Daarom moeten we samen nieuwe manieren van werken vinden. Stap van een klassieke handelsvergunning over op een gedifferentieerd aanbod op basis van balans tussen Bedrijf, Milieu en Samenleving om daarmee voor de middellange en lange termijn te kunnen blijven groeien.

De belofte van Envu ES aan onze klanten is om "de beste oplossingen te bieden voor de bescherming van en zorg voor het milieu waarin wij allen leven, werken en spelen". Voorwaarde voor een beste oplossing is dat deze rekening moet houden met duurzaamheid: minder gevolgen voor het milieu, meer groei van uw en ons bedrijf, en een betere perceptie binnen de samenleving van uw werk en bijdrage.

Bij Envu staan wij voor "Science For A Better Life". En om echt verschil te kunnen maken in de richting van een "Better Life", moet duurzaamheid een krachtige motivatie zijn achter onze innovatie, strategie, bedrijfsvoering en oplossingen. Omdat dit een steeds grotere rol speelt in de aankoopbeslissingen van eindgebruikers zetten wij ons in voor een bedrijfsvoering die voorziet in de huidige behoeften van de markt zonder uw en ons vermogen aan te tasten om morgen ook nog in die behoeften te voorzien.Uw bedrijf laten groeien (impact op economie)

Onze oplossingen zijn bedoeld om effectieve, veilige en langdurige resultaten te leveren die minder risico en acceptatie voor uw klanten met zich meenemen - en minder tijd en middelen in het veld voor uw teams. Wij willen dat uw winstmarge omhoog gaat, zodat uw omgeving baat heeft bij de werkgelegenheid die uw bedrijf biedt. Wij zijn ervan overtuigd dat effectieve & duurzame ongediertebestrijding en gewasbescherming met hogere hygiënenormen, en hogere standaarden, zullen bijdragen aan de reputatie van uw klanten en de waarde van particulier en commercieel eigendom en voorzieningen voor publiek, ontspanning en vervoer.Zorgen voor een gezonde omgeving - en welzijn van samenleving (impact op samenleving)

Hogere standaarden voor hygiëne en welzijn zijn onmisbaar voor bescherming van de samenleving, bijvoorbeeld tegen de gezondheidsrisico's van ongedierte en ziekteoverbrengers. De impact van uw werk op de veiligheid, gezondheid en het welzijn van de samenleving kan niet worden onderschat.

En gezonde omgevingen zoals parken, tuinen, golfbanen en sportvelden zijn niet alleen mooi om te zien maar ook iets waar natuur en samenleving beter van worden. Ze geven ruimte voor ontspanning voor gezinnen en vrienden, om bij elkaar te komen, te bewegen en te ontspannen. In de zomer helpen ze het gebied koel te houden, verwijderen vervuilende stoffen uit de lucht en geven daar zuurstof voor terug.Zorg voor de omgeving (invloed op milieu)

Als verantwoordelijk bedrijf dat zich inzet voor Duurzame Ontwikkeling, kijken wij grondig naar de milieugevolgen van onze producten en begeleiden de levenscyclus ervan zorgvuldig. We gebruiken ons innovatief vermogen om nieuwe, betere producten en diensten aan te bieden die minder grondstoffen en behandelingen vereisen, applicators waarmee doelgerichte applicaties mogelijk zijn, verantwoordelijke sourcing, duurzame verpakkingen en beter beheer van afval. Gezondheid van gras, groenvoorzieningen en bossen is onmisbaar voor het verminderen van onze koolstofvoetafdruk: onze oplossingen worden ontwikkeld om de efficiëntie van natuurlijke grondstoffen die nodig zijn om ze in stand te houden, te verhogen. Zo zetten wij ons ook in voor training van klanten en verantwoord en veilig gebruik van onze producten. En wij gaan door met het ontwikkelen van natuurlijke alternatieve en laaggedoseerde werkzame bestanddelen en diensten om onze portfolio uit te breiden.

Wij zijn er trots op dat onze inzet voor "Better Life" jaar in jaar uit door internationale organisaties wordt onderschreven: Envu staat al meer dan tien jaar onafgebroken in de Dow Jones Sustainability Index, de FTSE4Good en de Carbon Disclosure Leadership Index. In 2012 mocht Envu de SAM Sustainability Award in ontvangst nemen en kregen wij de Gouden standaard voor duurzaamheid. Wereldwijd kregen slechts twee andere bedrijven in de chemische industrie een soortgelijke erkenning.

Bedrijven die vooruit kijken en actief duurzaam ontwikkelen, kunnen daarmee een belangrijk concurrentievoordeel creëren. Duurzame ontwikkeling helpt ons allen om strategieën op te zetten die zullen slagen in een wereld met meer regulering en minder grondstoffen, om tot oplossingen te komen die in de toekomst het hardste nodig zijn.