Bayer voltooit de verkoop van zijn Environmental Science Professional-activiteiten aan Cinven

Bedrijf zet activiteiten voort als een onafhankelijk bedrijf genaamd Envu

Print page

Leverkusen, 5 oktober 2022 – Bayer heeft de verkoop van zijn Environmental Science Professional-activiteiten aan de internationale private equity-onderneming Cinven afgerond, nadat de twee bedrijven in maart een overeenkomstige overeenkomst hadden gesloten. Aan de voorwaarden voor het afsluiten van de transactie – inclusief de ontvangst van goedkeuring door de regelgevende instanties – is nu voldaan. De aankoopprijs voor het bedrijf, dat in 2021 een omzet van ongeveer 600 miljoen euro genereerde, bedraagt 2,6 miljard Amerikaanse dollar (2,6 miljard euro).

 

“We bedanken de medewerkers van Environmental Science Professional voor hun jarenlange inzet en het daarmee gepaard gaande succes van Bayer. In Cinven hebben we een sterke nieuwe eigenaar gevonden die zich sterk inzet voor het groeipotentieel van het bedrijf en zijn mensen op lange termijn”, aldus Rodrigo Santos, lid van de Raad van Bestuur van Bayer AG en hoofd van de Crop Science Division. “Tegelijkertijd kunnen we ons concentreren op onze kernactiviteiten in de landbouw en de succesvolle implementatie van onze groeistrategie in de Crop Science Division.” Bayer zal de netto-opbrengst van de transactie gebruiken om zijn netto financiële schuld te verminderen.

 

Het afgestoten bedrijf zet zijn activiteiten voort als een onafhankelijk bedrijf genaamd Envu. Het bedrijf is een wereldleider die oplossingen biedt voor de bestrijding van plagen, ziekten en onkruid in niet-agrarische gebieden, zoals vectorbestrijding, professionele plaagbestrijding, vegetatiebeheer, bosbouw en gras- en sierteelt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cary, North Carolina, Verenigde Staten, en het is actief in meer dan 100 landen. In totaal zullen bijna 900 medewerkers van Bayer naar Envu overstappen.

 

“Envu is een wereldleider in een zeer aantrekkelijke en kritieke branche. We bedanken Bayer voor het vertrouwen dat het in Cinven heeft gesteld en zijn van plan om voort te bouwen op de sterke basis die Bayer heeft gelegd door er aanzienlijk in te investeren”, aldus Pontus Pettersson, partner bij Cinven. “Cinven kijkt ernaar uit een onafhankelijk, gericht bedrijf op te bouwen en is goed gepositioneerd om innovatie te blijven stimuleren en groei te versnellen, inclusief de levering van digitale en data-enabled oplossingen, en om het productportfolio verder uit te breiden door innovatieve en duurzame oplossingen te creëren voor zijn klanten.”

 

 

Over Envu

Envu werd opgericht in 2022, een nieuw bedrijf gebouwd op de jarenlange ervaring van Bayer, met als enig doel het bevorderen van een gezonde omgeving voor iedereen, overal. Envu biedt gespecialiseerde diensten in: professionele ongediertebestrijding, bosbouw, sierteelt, golf, industrieel vegetatiebeheer, gazon en landschap, muggenbestrijding en akkers en weiden. Envu concentreert zich in elk van zijn bedrijfsonderdelen op de chemie en daarbuiten, en werkt samen met klanten om innovatieve oplossingen te bedenken die vandaag en tot ver in de toekomst zullen werken. Het portfolio van Envu bestaat uit meer dan 180 vertrouwde en bekende merken. Het bedrijf heeft bijna 900 mensen in dienst en is actief in meer dan 100 landen met vier wereldwijde innovatiehubs. Bezoek de webiste van Envu voor meer informatie.

 

Over Bayer

Bayer is een wereldwijde onderneming met kerncompetenties in de levenswetenschappen van gezondheidszorg en voeding. Zijn producten en diensten zijn ontworpen om mensen en de planeet vooruit te helpen; ze ondersteunen de inspanningen om de grootste uitdagingen van een groeiende en verouderende wereldbevolking het hoofd te bieden. Bayer zet zich in om duurzame ontwikkeling te stimuleren en een positieve impact te genereren met zijn activiteiten. Tegelijkertijd wil de Groep zijn rendabiliteit verhogen en waarde creëren door innovatie en groei. Het merk Bayer staat wereldwijd voor vertrouwen, betrouwbaarheid en kwaliteit. In fiscaal jaar 2021 telde de Groep ongeveer 100.000 werknemers en een omzet van 44,1 miljard euro. De uitgaven voor R&D vóór bijzondere posten bedroegen 5,3 miljard euro. Meer informatie vindt u op www.bayer.com.

 

Over Cinven

Cinven is een toonaangevend internationaal private equity-bedrijf dat zich richt op het bouwen van wereldwijde bedrijven van wereldklasse. De fondsen beleggen in zes belangrijke sectoren: Zakelijke dienstverlening, consumenten, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, industrie en TMT (technologie, media en telecommunicatie). Cinven heeft kantoren in Londen, New York, Frankfurt, Parijs, Milaan, Madrid, Guernsey en Luxemburg. Cinven gaat op een verantwoorde manier om met zijn portfoliobedrijven, zijn medewerkers, leveranciers, lokale gemeenschappen, het milieu en de samenleving. www.cinven.com

 

 

Contactpersoon voor vragen van de media:

Bayer AG

Dr. Rolf Ackermann, telefoon +49 214 30-41782

E-mail: rolf.ackermann@bayer.com

 

Envu

Jennifer Poore, Tel. +1 919 475-5814

E-Mail: jennifer.poore@envu.com

 

Contactpersoon voor vragen van beleggers:

Bayer Investor Relations Team, tel. +49 214 30-72704

E-mail: ir@bayer.com

www.bayer.com/en/investors/ir-team