Duitse Kakkerlak

Print page

Classificatie
Soortengroep: Kakkerlak
Latijnse naam: Blattella germanica
Familie: Blatellidae

Beschrijving
Een kleiner soort kakkerlak die 13-16mm lang is als het volwassenheid bereikt en te herkennen is aan twee donkerbruine strepen die aan de buitenkant van het protonum naar beneden lopen. Deze soort is een lichte bruin tot donkerbruin van kleur.

Oorspronkelijk komen ze uit tropisch Afrika, maar tegenwoordig ziijn ze wereldwijd verspreid,

Ze geven de voorkeur aan een warme, vochtige, donkere en goed verborgen omgeving en worden steeds vaker gevonden in riolen. Ze leven vooral in afvoerkanalen, afvoerbuizen en andere ondergrondse structuren en op boten. Omdat ze zich voeden met een grote variëteit aan voedingsstoffen, worden ze ook vaak gevonden op plaatsen waar voedsel wordt opgeslagen en bereid.

As it feeds on a large variety of foodstuffs, it is also commonly discovered wherever food is stored and prepared. Although the main harbourages are outdoors, this cockroach will forage into the inhabited parts of buildings along ducts, services and crevices. Hoewel de voornaamste schuilplaatsen zich buiten de gebouwen zelf bevinden, zoekt de kakkerlak zijn voedsel vooral in de bewoonde gedeelten van gebouwen, in afvoerkanalen, aan- en afvoerbuizen en spleten.

Gedrag

De kakkerlak beweegt zich snel en even goed op horizontale oppervlakken als op verticale oppervlakken. Over het algemeen is deze soort sneller dan andere kakkerlakkensoorten. Ze lijken succesvoller te overleven binnen gebouwen dan andere soorten. Er zijn een aantal factoren die hiertoe bijdragen. Een kortere levenscyclus gekoppeld aan het vermogen om zich constant voort te planten versnelt dit de groei van de populatie. Duitse kakkerlakken zijn ook sneller en kleiner dan andere soorten, waardoor het nog moeilijker is om ze te detecteren.

Risico's

Terwijl ze bezig zijn om voedsel te verzamelen, besmetten en infecteren de nymphen, larven en volwassenen voedsel. Ze scheiden een een stinkende afscheiding uit hun lichaam die ook het voedsel bevuilt en infecteert.

Net als andere kakkerlakkensoorten laten de Duitse Kakkerlakken bacteriën achter terwijl ze lopen, waardoor ziekteverwekkers als Salmonella en E.coli worden overbracht op elk oppervlak waarop ze lopen. Kakkerlakken laten ook hun opperhuid, uitwerpselen en andere kakkerlakresten vallen, die astma en allergieën kunnen opwekken.

Recommended products

Insecticide

Maxforce® White IC

Maxforce® White IC lokaas is speciaal ontwikkeld voor de...

Bekijk het product

Andere problemen

Amerikaanse Kakkerlak

Een kakkerlak geeft de voorkeur aan een warme, vochtige,...

See Pest

Oosterse Kakkerlak

Deze grote kakkerlakkensoort bereikt een lengte van 26-32mm...

See Pest