Straatgras

Print page
Classificatie
Soortengroep: Grassen

Latijnse naam: Poa annua

Straatgras – Wat is het?

Straatgras is een laaggroeiend onkruid. Het verschijnt als een bosje. Sommige varianten die bestaan zijn eenjarige planten die voorkomen op golf greens en industriële terreinen.

Straatgras is wijdverspreid over Nederland en is een onkruid dat veel voorkomt in verschillende situaties. Het heeft een bleekgroene kleur met gladde bladeren die uitlopen in een punt. De bladeren zijn vaak zacht en hangen naar beneden. Straatgras kan een lengte van 20-30 cm bereiken.

Wanneer komt Straatgras voor?

Straatgras vereist een aanzienlijke hoeveelheid licht om te ontkiemen, en de optimale temperatuur is 10 tot 16 ° C . Straatgras komt het hele jaar voor, maar vooral in de lente en zomer.

Welke schade veroorzaakt Straatgras?

Sommige varianten van Straatgras komen veel voor op greens. Het is een veel voorkomend onkruid in gazons en tuinen en is wijd verbreid. Straatgras wordt gekenmerkt door zijn vruchtbare zaadproductie, die het een uitdaging maakt om dit onkruid te bestrijden. De zaden ontkiemen snel en daardoor kan het snel groeien.

Op gras is het onestetisch, maar kan straatgras ook vlekken veroorzaken en dit veroorzaakt de kwaliteit van het speelveld.