Spookmier

Print page
Classificatie
Soortengroep: Mier
Latijnse naam: Tapinoma Melanocephalum
Familie: Formicidae

Beschrijving

Hele kleine mieren, de werkers zijn 2 mm lang en hebben een bleek, bijna doorschijnende romp en poten, vandaar de naam . De kop en borst hebben een diep bruine kleur. Het bijna transparante lichaam maakt dat deze kleine mieren nog kleiner lijken. Ze komen voor over de hele wereld en zijn een van de meest verspreide soorten mieren. Spookmieren hebben de voorkeur voor warmere natte leefomgevingen. Kolonies zijn over het algemeen buiten gelegen, maar er zijn ook kolonies die binnenshuis zijn opgezet. Spookmieren die binnen leven hebben de voorkeur voor warmte en hoge vochtigheid. Hun paden leiden vaak naar wastafels, baden , toiletten en douches . De nesten zijn vaak gelegen in de muurholtes , achter plinten of op de bodem van plantpotten. Werkers lopen snel en onregelmatig en maken sporen langs randen en hoeken.

Gedrag

Het is een invasieve soort die allerlei voedingsstoffen verzamelt en zal leven van vet en andere insecten , maar is voorstander van zoet voedsel. Spookmieren hebben polygene kolonies ( meerdere koninginnen in een enkele kolonie ) met individuele nesten met tussen de 100-1000 werkers . Een kolonie kan bestaan ​​uit verschillende nesten die gemakkelijk werkers uitwisselen.

Risico's

Vanwege de liefde voor suikerhoudende stoffen wordt deze mier  aangetrokken door de zoete afscheiding van bladluizen , die ze beschermen en daarmee kunnen de bladluizen doorgaan om de planten die ze bewonen te vernietigen.  Binnenshuis besmetten ze voedsel door een aanval te doen op suikerhoudend voedsel zoals gebak, chocolade , suiker, etc ...

Recommended products

Insecticide

Maxforce® Quantum | Nieuwe verpakking nu verkrijgbaar !

Maxforce® Quantum is een visceus lokmiddel op basis van de...

Bekijk het product

Andere problemen

Zwarte Vleesmier

De zwarte vleesmier lijkt veel op de vleesmier maar is...

See Pest

Pharaohmier

Deze kleine mier is geel-bruin van kleur met goed...

See Pest

Zwarte Wegmier

één van de meest voorkomende mierensoorten over de gehele...

See Pest