Amerikaanse Kakkerlak

Print page
Classificatie
Soortengroep: Cockroach
Latijnse naam: Periplaneta americana
Familie: Blattidae

Beschrijving

Dit is de grootste van de veel voorkomende kakkerlaksoorten. Ze kunnen uitgroeien tot een lengte van 50 mm. Deze soort is roodbruin van kleur, kan vliegen en de vleugelspanwijdte is gelijk aan de lichaamslengte.

Oorspronkelijk afkomstig uit tropisch Afrika, is de Amerikaanse kakkerlak nu overal ter wereld te vinden.

Gedrag:

Leeft in groepsverband en is een nachtdier. Overdags verstoppen ze zich in kieren en spleten. Over het algemeen houden ze van vochtige en bij voorkeur warme omgevingen, maar ze kunnen ook leven in droge omstandigheden. Kakkerlakken bewegen zich razendsnel en met onvoorstelbare reactietijden.

Hoewel de voornaamste schuilplaatsen zich buiten de gebouwen zelf bevinden, zoekt de kakkerlak zijn voedsel vooral in de bewoonde gedeelten van gebouwen, in afvoerkanalen, aan- en afvoerbuizen en spleten.

 

Een kakkerlak geeft de voorkeur aan een warme, vochtige, donkere en goed verborgen omgeving en wordt vaak gevonden in riolen. Ze leven vooral in afvoerkanalen, afvoerbuizen en andere ondergrondse structuren en op boten. Aangezien een kakkerlak zich voedt met een grote verscheidenheid aan voedsel, zal het goed gedijen op plekken waar voedsel wordt bereid en opgeslagen.

Risico's:

Amerikaanse kakkerlakken laten bacteriën achter terwijl ze lopen, waardoor ziekteverwekkers als Salmonella en E.coli worden overbracht op elk oppervlak waarop ze lopen. Kakkerlakken laten ook hun opperhuid, uitwerpselen en andere kakkerlakresten vallen, die astma en allergieën kunnen opwekken.


Recommended products

Insecticide

Maxforce® White IC

Maxforce® White IC lokaas is speciaal ontwikkeld voor de...

Bekijk het product

Andere problemen

Duitse Kakkerlak

Duitse kakkerlakken zijn sneller en kleiner dan andere...

See Pest

Oosterse Kakkerlak

Deze grote kakkerlakkensoort bereikt een lengte van 26-32mm...

See Pest