Oosterse Kakkerlak

Print page
Classificatie
Soortengroep: Cockroach
Latijnse naam: Blatta orientalis
Familie: Blatidae

Beschrijving
Deze grote kakkerlakkensoort bereikt een lengte van 26-32mm tijdens volwassenheid. Hij heeft een glanzende dieprode – tot bruinzwarte kleur. Mannetjes en vrouwtjes zien er verschillend uit vanwege de vleugels. Die zijn langer bij mannetjes.

Hij komt oorspronkelijk uit Noord Afrika, maar de Oosterse kakkerlak wordt nu gevonden over de hele wereld, zelfs in Europa

Hij geeft de voorkeur aan vochtige, donkere en verborgen schuilplaatsen, zoals kelders, leidingen en andere ondergrondse delen van gebouwen. De schuilplaats kan zich heel bedriegelijk buiten het besmette gebied bevinden doordat de kakkerlak zich verplaatst via ondergrondse holtes, leidingen en afvoeren.

Hij wordt meestal gevonden in de buurt van de begane grond van de gebouwen , maar soms kan hij worden ontdekt op hogere niveaus . Hij staat bekend om zijn liefde voor water gebouwen, kan zich vestigen in rioleringen, kelders, onder gootstenen , baden of wasmachines.

Gedrag

Net als de Duitse kakkerlak, is de Oosterse kakkerlak het meest actief vroeg in de avond maar in tegenstelling tot deze soort  is de Oosterse kakkerlak niet zo'n goede klimmer. Dit betekent dat hij vaker voorkomt op begane grond niveau

Het vrouwtje legt haar eitjes in capsules die ootheca heten. De levenscyclus in het nymphe stadium duurt van 6-12 maanden.

Deze soort voedt zich met elk soort van rottend materiaal inclusief afval en zo dragen ze de bacteriën over op elk oppervlak dat ze passeren.

Risico's  

In het proces van het zoeken naar voedsel besmetten en infecteren zowel de nymphen, larven en volwassenen voedingsmiddelen. Ze scheiden namelijk een stinkende afscheiding uit die voeding aantast en besmet.

Net als andere soorten, draagt de Oosterse kakkerlak bacteriën over tijdens het zich verplaatsen. Ze verspreiden ziekten als salmonella en ecoli  in elk gebied dat ze doorkruisen.

Like other cockroach species, the Oriental Cockroaches transmit bacteria as they walk, transferring pathogens such as salmonella and e.coli to every area they scurry across.
De uitwerpselen van kakkerlakken kunnen ook allergieën en astma veroorzaken.

Recommended products

Insecticide

Maxforce® White IC

Maxforce® White IC lokaas is speciaal ontwikkeld voor de...

Bekijk het product

Andere problemen

Amerikaanse Kakkerlak

Een kakkerlak geeft de voorkeur aan een warme, vochtige,...

See Pest

Duitse Kakkerlak

Duitse kakkerlakken zijn sneller en kleiner dan andere...

See Pest